سایت سرگرمی روز :
:موضوع به روز رسانی شماره (۲) پرسش و پاسخ در خصوص مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل
با سلام
احتراما پیرو نامه شماره ۵۰۲۰/۱۴۰۳/۶۷۴۶ مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹ با موضوع به روز رسانی پرسش و پاسخ در خصوص مزد پایه سنوات و مزایای حق «تاهل و با عنایت به سوالات مطروحه از سوی ادارات کل و همچنین صدور بخشنامه شماره ۲۳۱۷۱۱ مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۸ از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موارد مربوطه به روز رسانی گردیده و به جهت رفع ابهام و آگاهی همکاران ذیربط اعلام میگردد خواهشمند است دستور فرمایید اقدامات مقتضی را برابر مقررات به عمل آورند.
سوال ۱ پایه سنوات به چه کسانی تعلق میگیرد و چه افرادی مشمول آن میشوند؟ پاسخ پایه سنوات به کلیه کارگران مشمول قانون کار که بیش از یکسال و بیشتر از استخدام ایشان می گذرد تعلق می گیرد.
سوال ۲ به روز رستی شده اگر کارکرد بیمه شده در ماه کمتر از روزهای کارکرد کامل ،باشد نحوه محاسبه مزد پایه سنواتی به چه صورت میباشد؟ با عنایت به صدور بخشنامه جدید از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پاسخ به روز رسانی گردیده است و از ابتدای سال ۱۴۰۴) لیستهای مربوط به سال مزبور باید وفق مفاد بخشنامه ذیل اقدام گردد. پاسخ: طبق جدول پیوست بخشنامه شماره ۲۳۱۷۱۱ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۸ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دستورالعمل اجرایی مربوطه مبلغ مزد پایه سنوات بصورت روزانه مشخص و اعلام گردیده است که کارفرما مکلف است
بر اساس تعداد روزهای کارکرد هر یک از کارگران شاغل در کارگاه نسبت به درج و پرداخت آن اقدام نماید. سوال : اگر یک بیمه شده از یک کارگاه قطع همکاری نموده و در کارگاه دیگری شروع به کار نماید، آیا سوابق کارگاه قبلی باید در درج مزد پایه سنوات مدنظر قرار گیرد یا خیر؟ پاسخ خیر تعیین میزان مزد پایه سنوات صرفاً براساس سوابق بیمه شده در کارگاهی میباشد که در حال حاضر مشغول به کار بوده و لیست و حق بیمه ایشان از کارگاه ارسال و پرداخت میگردد.
سوال : آیا کارگاه های موضوع ماده ۱۸۸ قانون کار مشمول درج مزد پایه سنوات در لیستهای ارسالی میباشند؟ پاسخ: خیر، صرفاً کارگاههای مشمول قانون کار ملزم به درج مزد پایه سنوات در لیستهای ارسالی میباشند. سوال :۵ نحوه اعمال مزد پایه سنوات در لیستهای ارسالی چگونه است؟ پاسخ در سایت سازمان تامین اجتماعی به نشانی tamin.ir و در سربرگ چند رسانه ای “فیلم”، ویدیوی آموزشی مربوطه با عنوان آموزش نحوه اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل در لیست «هوشمند» در دسترس میباشد.
سرگرمی روز :سوال ۶ به روز رسانی شده حق تاهل به چه افرادی تعلق میگیرد و مبلغ آن به چه میزان میباشد؟ با عنایت به صدور بخشنامه جدید از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پاسخ به روز رسانی گردیده است
پاسخ حق تاهل به کلیه بیمه شدگان متاهل شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار اعم) از مرد یا زن تعلق میگیرد و مبلغ آن در سال ۱۴۰۴ به میزان ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال میباشد.
سوال ۷ مبلغ پایه سنوات و حق تاهل را چگونه و در کدام قسمت باید درج نمود؟
پاسخ با توجه به روش ارسال لیست توسط کارفرما و براساس میزان سابقه هر یک از بیمه شدگان به شرح ذیل باید اقدام گردد:
ارسال درخواست بصورت آنلاین در صورتیکه کارفرما قصد ارسال لیست از طریق گزینه ارسال درخواست بصورت آنلاین را داشته باشد باید با توجه به میزان سوابق هر یک از بیمه شدگان و براساس جدول مزد پایه سنواتی نسبت به درج پایه سنوات (روزانه) و حق تاهل ماهانه) در ستونهایی که به همین منظور تعبیه گردیده است اقدام نماید. کپی از لیست ماه قبل : در این حالت نیز همانند روش ارسال درخواست بصورت آنلاین ستونهای مربوط به درج پایه سنوات روزانه و حق تاهل (ماهانه تعبیه گردیده است که مقتضی است کارفرما با توجه به میزان سوابق هریک از بیمه شدگان و براساس جدول مزد پایه سنواتی نسبت به درج آن اقدام نماید.
سرگرمی روز: بارگذاری فایل اطلاعات در این روش ابتدا کارفرما باید فایلهای dbf مربوط به قسمتهای اطلاعات ماهیانه کارگاه و اطلاعات ماهیانه بیمه شدگان را از قبل تهیه نموده باشد و سپس از قسمت مربوطه بارگذاری فایل اطلاعات) اقدام به بارگذاری فایلهای موصوف ،نماید که مقتضی است در زمان تهیه فایلهای مزبور توسط نرم افزار list disk ورژن ۶ که براساس موارد مزبور به روز رسانی شده است در ستونهای مربوطه مقادیر مرتبط پایه سنوات و حق تاهل درج
سوال نرم افزار list disk ورژن ۶ و راهنمای نصب آن را از کجا میتوان دریافت نمود؟ پاسخ نرم افزار تهیه لیست کارفرمایان ٦,٥_ListDisk_version از مسیرهای ذیل قابل دریافت و بهره برداری می باشد: در سرویسهای الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir و در پورتال کلیه کارفرمایان و در صفحه منوی درخواستها با عنوان نرم افزار تهیه لیست کارفرمایان (٦,٥_ListDisk_version) قابل دریافت و بهره برداری میباشد.
در سایت سازمان تامین اجتماعی به نشانی tamin.ir در قسمت پنجره واحد خدمات هوشمند»، «ارسال لیست هوشمند از قسمت راهنما» با عنوان دریافت فایل اجرایی نرم افزار ListDisk ورژن -۶ سال ۱۴۰۳ قابل دریافت و بهره برداری میباشد.
سوال ۱۴ آیا کارگاههای دارای طرح طبقه بندی مشاغل نیز باید نسبت به درج مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل اقدام نمایند؟
پاسخ: بله طرح طبقه بندی مشاغل صرفاً در خصوص دستمزد صادق بوده و ارتباطی با میزان مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل ندارد و کارفرمای کارگاههای دارای طرح طبقه بندی مشاغل نیز ملزم به درج موارد موصوف در ستون های مربوطه برای هر یک از بیمه شدگان میباشد. سوال ۱۵ (جدید) در صورت ارسال لیست معوق لیست اسفند ماه سال ۱۴۰۳ میزان مزد پایه سنوات باید براساس کدام جدول پیوست بخشنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محاسبه و ارسال نمود؟ :پاسخ در صورت ارسال لیست معوق مربوط به سال گذشته با توجه به امکان ارسال لیست معوق اسفند ماه سال ۱۴۰۳ حداکثر لغایت پایان اردیبهشت ماه سال (۱۴۰۴ کارفرما باید طبق جدول پیوست بخشنامه شماره ۲۷۶۷۱۶ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و دستورالعمل اجرایی مربوطه مبلغ مزد پایه سنوات (سال ۱۴۰۳) را براساس تعداد روزهای کارکرد هر یک از کارگران شاغل در کارگاه در کادر مربوطه درج و نسبت به پرداخت آن اقدام نماید.
سوال ۱۶ (جدید) آیا امکان درج قسمتی از مزد پایه سنوات در دستمزد روزانه و عدم تفکیک آن وجود دارد و این اقدام موجب تعلق جرائم نمیشود؟
پاسخ به جهت صیانت از حقوق بیمه شدگان و نیز جلوگیری از تعلق جرائم مضاعف به کارفرمایان گرامی با عنایت به تعبیه ستون مجزا در فرم ارسال لیست به منظور درج دقیق مزد پایه سنوات و با عنایت به اینکه محاسبات هر ستون توسط سامانه بصورت اختصاصی انجام میگردد لذا میزان هر یک از موارد باید در ستون مربوطه و بصورت صحیح درج گردیده تا مشمول جریمه نگردد.
سوال ۱۷ (جدید) آیا سامانه نسبت به جمع دستمزد و مزد پایه سنوات بصورت تجمیعی اقدام می نماید؟ پاسخ در ابتدای اجرایی شدن پروژه مزبور به جهت مساعدت با کارفرمایان محترم تا پایان اسفند ماه سال ۱۴۰۳ سامانه نسبت به تجمیع دو موارد فوق همچنین در نهایت کلیه موارد اعلامی مزایای” حق ،تاهل مزایای ماهانه و…) و سنجش آن با مصوبات شورای عالی کار و سایر مقررات اقدام مینمود و از ابتدای سال ۱۴۰۴ و با عنایت به تعبیه ستون مجزا در فرم ارسال لیست از ابتدای دی ماه سال (۱۴۰۳ و امکان درج دقیق هر یک از موارد فوق الذکر سامانه همانند گذشته اقدام به محاسبه هر ستون بصورت اختصاصی مینماید لذا مقتضی است کارفرمایان محترم میزان هر یک از موارد مربوطه را در ستون مخصوص خود بصورت صحیح درج نموده تا مشمول جریمه نشوند.