مقدمه
رسول ترک، با نام اصلی رسول دادخواه خیابانی تبریزی، یکی از شخصیتهای محبوب و مورد احترام در میان مردم ایران است. او که با زندگی پر ماجرا و مرگ رازآلودش شناخته میشود، در قبرستان نو قم به خاک سپرده شده است. این مقاله به بررسی زندگینامه، محل دفن و ماجرای جالبی که درباره این مکان روایت شده است، میپردازد.
آدرس دقیق مزار رسول ترک
مزار رسول ترک در قبرستان نو، واقع در محله قم نو، خیابان شهید موسوی ۱ قرار دارد. این مکان در نزدیکی آرامستان نو، مسجد باقریه، مدرسه علمیه منتظریه (حقانی) و هتل امامی قم واقع شده است.
زندگی و مرگ رسول ترک
تولد و زندگی اولیه
رسول ترک در تبریز به دنیا آمد و زندگیاش از همان ابتدا با چالشها و تجربیات متفاوتی همراه بود. او به خاطر ویژگیهای اخلاقی و روحیاش در میان مردم به محبوبیت رسید.
مرگ و مراسم تشییع
رسول ترک در نهم دیماه ۱۳۳۹ شمسی (مصادف با پانزدهم رجب ۱۳۸۰ قمری) درگذشت. تشییع جنازه او با شکوه خاصی در تهران برگزار شد و سپس پیکرش به شهر مقدس قم منتقل و در قبرستان نو به خاک سپرده شد.
ماجرای قبر رسول ترک
نقل قولی از روزهای پایانی
در روزهای پایانی زندگیاش، رسول ترک به همراه دوستانش برای خاکسپاری مادر یکی از نوحهخوانان تهران به قم رفته بود. در این مراسم، قبرکنی قبری را آماده کرده بود که به دلیل قرار داشتن زیر ناودان، مورد قبول خانواده متوفی قرار نگرفت. رسول ترک با مشاهده آن قبر، حالش منقلب شد و مدام به آن نگاه میکرد.
اتفاقی عجیب و تاثیر گذار
چند هفته بعد، رسول ترک بیمار شد و درگذشت. جنازهاش در همان قبری که او را به خود جلب کرده بود، به خاک سپرده شد. این ماجرا از جمله داستانهای تاثیرگذاری است که درباره رسول ترک نقل شده است.
لحظات پایانی زندگی
در لحظات پایانی زندگی، رسول ترک با شور و حالی خاص به زبان ترکی گفت: «آقام گلدی، آقام گلدی» (آقایم آمد، آقایم آمد) و سپس جان به جانآفرین تسلیم کرد. این جمله نشان از ارتباط معنوی عمیق او با باورهای دینیاش دارد.
نتیجهگیری
مزار رسول ترک در قم به عنوان مکانی مقدس و رازآلود شناخته میشود. زندگی پرماجرا و مرگ خاص او همچنان در دلها زنده است و نقل داستانها و خاطراتی که از او باقی مانده، نشان از اهمیت معنوی و اجتماعی او دارد. بازدید از این مکان میتواند تجربهای معنوی و فرهنگی برای علاقهمندان باشد.